O alumnado de 3º, 4º, 5º e 6º de EP tivemos a sorte de poder
achegarnos, a través de Nico, a un mundo interesantísimo relacionado coa vida
das abellas na colmea e fóra dela.
Comprendemos a importancia das abellas como un insecto
doméstico que en explotacións axuda a
que as persoas se beneficien de produtos coma o pole, o mel e a cera, entre
outros.
Mediante unha “colmea de observación” vimos en vivo e
en directo como as abellas coidaban da raíña, como estaban situados nas celas
os ovos e larvas da raíña e como estaban parceladas as celas na colmea de modo
que a xelea real e o mel ocupaban o seu lugar.
Puidemos facer o centrifugado do mel e probar unha “degustación” de pole e mel ,
dous produtos moi apreciados polas súas calidades excepcionais para unha alimentación
sa e saudable.
Os grupos d@s máis maiores tamén foron quen de elaborar
un fermosa candea coa cera que tamén obtemos dos panais.
En resumo, mediante unha exposición na que comezou
Nico cunha representación teatral divertida e amena achegounos ao mundo da
apicultura, dos abelleiros e dos meleiros. Concienciounos da importancia que
teñen as abellas na polinización das especies vexetais, ata o 95% dependen
delas. Ensinounos a apreciar e a coidarnos con produtos naturais creados por
estes marabillosos insectos e ata fixemos unha candea coa cera producida na
colmea. Todo un “proceso natural” sorprendente!
No hay comentarios:
Publicar un comentario